Succesvolle open dag buitenplaats Elswout

17-11-2022
432 keer bekeken

Staatsbosbeheer organiseerde op zaterdag 25 november een open dag over de plannen ‘Elswout als gastvrije culturele buitenplaats’.

Tijdens de goed bezochte middag in de Modelboerderij heeft Staatsbosbeheer buren, betrokkenen en bezoekers toegelicht hoe Staatsbosbeheer Elswout met haar unieke natuurwaarden, markante geschiedenis en cultuurhistorische parels voor de toekomst willen behouden.

Plannen positief en ook kritisch ontvangen

De bezoekers van de open dag konden uitgebreid spreken met de  verschillende medewerkers van Staatsbosbeheer, ecologen, architecten en de projectleider over de verschillende thema’s zoals de herinrichting van de parkeerplaats, verduurzaming van de gebouwen en de natuur op Elswout. De nieuwe bestemming en verduurzaming voor de nu nog leegstaande gebouwen, kon op veel positieve aandacht van de bezoekers rekenen. Kritische geluiden waren er ook van mensen uit de omgeving die zich zorgen maken over de veranderingen.

De betrokkenheid van de omgeving bij Elswout bleek ook uit het grote aantal aanmeldingen voor de in 2023 te starten gebruikersgroep. Ook werd er flink gehoor gegeven aan de oproep voor vrijwilligers voor het nieuwe clean-team op Elswout. De ingediende vragen en opmerkingen worden komende tijd uitgewerkt en waar nodig neemt Staatsbosbeheer contact op. De volgende stap is het indienen van de omgevingsvergunning voor de verduurzaming van de gebouwen; het Poortgebouw Zuid, Koetshuis Oost en de werkschuur.

Lees ook het artikel over de open dag in het Haarlems Dagblad. 

Nieuwe website

Op de nieuwe website www.buitenplaatselswout.nl is alles rondom het project eenvoudig en snel te vinden.

Vragen en meer informatie

Lukte het niet aanwezig te zijn? Elke 1e vrijdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de boswachters in de Jachtkamer aanwezig voor vragen, wensen en ideeën. Aanmelden hiervoor is niet nodig.  Meer informatie: Locatiemanager Elswout: Christine Meeusen: elswout@staatsbosbeheer.nl

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen